ОСТАННІ НОВИНИ

Голову райсуду на Дніпропетровщині спіймали на хабарі

Олег Дерев'янко

|

На Дніпропетровщині на хабарі 2500 доларів затримали голову райсуду та посередника. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

За даними правоохоронців, голова суду через посередника вимагав 2500 доларів неправомірної вигоди. Натомість обіцяв винести рішення на користь громадянина – зняти арешт з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження.

В ході слідства поліцейські задокументували отримання спільниками коштів та у подальшому винесення рішення на користь особи.

За результатами обшуків за місцями роботи та мешкання фігурантів вилучено гроші, які були отримані як неправомірна вигода. Вирішується питання про повідомлення підозри голові одного з районних судів та його посереднику.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *