ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський вручив нагороду десантнику зі Львівщини

Наталя Дуляба

|

Військовослужбовця зі Львівщини Ростислава Гадомського нагородили відзнакою Міноборони «Вогнепальна зброя». Про це Львівському порталу повідомили у Львівському ТЦК та СП.

Ростив Гадомський народився у селі Княжий міст Яворівського району. Військовослужбовець 71 окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ.

У березні цьогоріч капітан вкотре блискуче проявив себе на фронті, коли силами одного розрахунку здійснив внутрішньопозиційний маневр для знищення кулеметної групи ворога. Це дозволило просунутись вперед українським бійцям та провести ротацію без втрат.

«Хоробрість, кмітливість та бездоганна виконавча дисципліна дозволяють Ростиславові Гадомському вчасно та якісно виконувати поставлені завдання з розвідки, захоплення та утримання рубежів, недопущення прориву противника», – йдеться у повідомленні.

За проявлену мужність та самовіддане виконання військового обов’язку військового нагородили відзнакою Міністерства оборони України «Вогнепальна зброя». Її офіцерові особисто вручив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Широкомасштабне вторгнення Росії застало Ростислава Гадомського під час навчання у Львові в Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Тож йому, як і іншим майбутнім офіцерам, довелось достроково скласти іспити та боронити Україну від окупантів.

Військові зауважують, що Ростислав Гадомський має відмінні організаторські здібності. Це дозволило йому налагодити на фронті ефективну взаємодію між артилерійськими підрозділами сусідніх бригад. Відтак робота артилерійських та мінометних обслуг стала ще більш злагодженою.

«В умовах постійного психологічного та фізичного напруження, перманентно перебуваючи під ризиком ураження ворожим вогнем, умілими та впевненими діями, своєчасними та правильно прийнятими рішеннями Ростислав забезпечував виконання завдань з прикриття своїх підрозділів та ураження живої сили противника», – додають у ТЦК.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *