ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ пояснили значення контролю над островом Нестрига

Наталя Дуляба

|

Взяття Силами оборони під свій контроль острова Нестрига на Херсонщині суттєво підвищить якість контроверсійних заходів. Про це в етері Громадського радіо повідомив речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

«Йдеться не про стратегію, а про порційні бої, це більше тактичне значення. Локації, які не дозволяють ворогу наближатися до наших позицій, мають значення. Враховуючи, що ворог зазвичай використовує подібні локації (там насправді багато таких островів на річці Дніпро), тому це у першу чергу важливо для якості контрдиверсійних заходів. Цю локацію було звільнено від можливої присутності ворога», – розповів він.

За словами Плетенчука, Нестрига є останнім у групі невеличких островів, за яким далі йде гирло Дніпра.

«Фактично це наш берег… Насправді такі острови здебільшого болотисті, на мапі його доведеться шукати довго, але він більший, ніж ті населені пукнути, навпроти яких він розташований… Певний час його вважали сірою зоною», – додав військовий.

Зазначимо, острів Нестрига розташованим у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області. Про відновлення контролю ЗСУ над ним офіційно стало відомо 28 квітня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *