ОСТАННІ НОВИНИ

Польща могла б закрити небо над Заходом України, але потрібне політичне рішення, – Євлаш

Наталя Дуляба

|

Польща здатна закрити небо над західними областями України, оскільки має системи протиповітряної оборони великого радіуса дії, але для цього потрібна політична воля. Про це в етері національного телемарафону розповів речник Повітряних Сил Ілля Євлаш.

«Уже йшли розмови про те, що Польща могла б закрити небо у західних областях нашої країни, що дозволило б нам використовувати ті станції та пускові установки, які розташовані на Заході Україні, на інших напрямках. Звичайно, що теоретично і технічно ця можливість могла б бути, оскільки Польща володіє ППО великого радіуса дії, зокрема системами Patriot. Однак для цього потрібна політична воля, і це вже більше розмова нашого дипломатичного корпусу та вищого військово-політичного керівництва, які можуть це погодити», – сказав він.

За словами Іллі Євлаша, якби Польща таки закрила небо над західними регіонами України, це б допомогло Повітряним Силам.

«Ми могли б використовувати дефіцитні установки для боротьби з тактичною авіацією, керованими ракетами, крилатими ракетами. Звісно, це стало б нам дуже сильно у пригоді», – пояснив речник Повітряних Сил.

Нагадаємо, під час масованих атак РФ по Україні Польща регулярно піднімає в небо свої винищувачі F-16, однак вони не збивають російські ракети навіть тоді, коли ті заходять у її повітряний простір.

Вночі 24 березня російська ракета залетіла на територію Польщі і перебувала в її повітряному просторі 39 секунд. Її не збили, тож вона повернулась назад в Україну та вдарила по Львівщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *