ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти атакували енергетичні об’єкти у шести областях України

Олег Дерев'янко

|

У середу вранці, 8 травня, російські війська масовано атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у шести областях України. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За словами міністра, росіяни атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Наразі наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

«Ворог хоче позбавити нас можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Ощадливе використання електроенергії – внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години», – йдеться у повідомленні.

За даними голови Полтавської ОВА Філіпа Проніна, є влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. За попередньою інформацією обійшлося без постраждалих.

Як повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, внаслідок ворожої ракетної атаки на Кіровоградщину в Олександрійському районі пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури. Також травмовано 8-річну дитину. Руйнувань попередньо зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів.

За словами голови Львівської ОВА Максима Козицького, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Також через влучання poсійcькoї paкети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила, що ворог завдав ракетних ударів і по Прикарпаттю. Ціллю був об’єкт енергетичної інфраструктури. Унаслідок цього виникла пожежа, яку вдалося локалізувати. Стан пошкоджень об’єкту уточнюється.

За даними ДТЕК, росіяни атакували три теплоелектростанції ДТЕК. Внаслідок обстрілів є серйозні пошкодження обладнання.

«Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки. Це вже пʼятий масований обстріл енергетичних обʼєктів компанії за останні півтора місяці. Востаннє ворог атакував теплоелектростанції ДТЕК під час масованих атак 22 та 29 березня, 11 та 27 квітня», – йдеться у повідомленні.

Також зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні близько 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 51 працівника було поранено, три енергетика загинуло.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *