ОСТАННІ НОВИНИ

Плащаницю у Гарнізонному храмі винесли курсанти

Наталя Дуляба

|

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла в центрі Львова виставили Плащаницю. Участь у церемонії взяли курсанти Академії сухопутних військ. Про це Львівському порталу повідомили в адміністрації церкви.

Традиційно Плащаницю винесли у Страсну п’ятницю. Участь у церемонії взяли курсанти військової академії, а священники провадили службу, читаючи молитви.

Плащаниця, тобто ікона померлого Ісуса Христа символізує спасіння людства та є передвісником Великодня. Її виставляють у храмах у Страсну або Велику п’ятницю, а віряни поклоняються і цілують Плащаницю. Приступають до неї часто на колінах.

До почитання Плащаниця доступна протягом п’ятниці й суботи, а вранці великодньої неділі її заносять до святилища і кладуть на престол. Там вона лежить 40 днів на знак Христового 40-денного перебування на землі після воскресіння.

Додамо, що Гарнізонний храм (УГКЦ) є головною церквою військових у Львові. Тут діє Центр військового і студентського капеланства, Центри опіки сиріт, головне завдання яких – душпастирська праця з військовими, студентами та сиротами.

Переважно саме у Гарнізонному храмі відспівують полеглих на війні з російськими окупантами захисників.

Нагадаємо, комендантську годину на Великдень ніхто не скасовує. На території Львівської області вона діє з 00:00 до 05:00 ранку. Відповідно до цього режиму УГКЦ та ПЦУ вже розробила розклад богослужінь у Львові.

На Пасху правоохоронці патрулюватимуть біля церков на Львівщині, аби стежити за дотриманням порядку, також у посиленому режимі працюватимуть вибухотехніки та кінологи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Дацьо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *