ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині митники затримали фуру з контрабандою цінної деревини

Маркіян Рой

|

Львівські митники на кордоні з Польщею затримали вантажівку з цінною деревиною, яку використовують для будівництва етнобудинків. Про це повідомляє Львівська митниця.

Вантажівку затримали у пункті пропуску «Краківець – Корчова». Водій, 48-річний мешканець Черкаської області їхав в напрямку Польщі. Відповідно до товаросупровідних документів, водій перевозив майже 40 м³ деревини – дошок сосни звичайної. Продавцем деревини вказувалось одне з черкаських підприємств, покупцем – компанія, зареєстрована у Польщі.

Для перевірки законності переміщення вантажу, працівники митниці звернулась до Національного лісотехнічного університету України за експертизою. Науковці встановили, що деревина була у використанні, має ознаки природного старіння, механічні пошкодження внаслідок демонтажу, а ще штучні отвори та пази для з’єднання. А це суперечило тому, що вказали у декларації.

За інформацією митниці, деревина такого типу має високу ціну за кордоном і йде на спорудження етно-будинків, які раніше могли бути демонтовані в Україні.

За цим фактом склали адмінпротокол за переміщення товарів з приховуванням від митного контролю (ч.1 ст. 483 МКУ). Вантаж вилучили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *