Боротьба держави з нелегальними азартними іграми продовжується

Антон Петрик
Антон Петрик — Автор проєкту

Опубліковано

Боротьба держави з нелегальними азартними іграми продовжується

Зараз державна політика в Україні в сфері азартних ігор проводиться таким чином, аби значно знизити ризики для громадян і убезпечити їх від лудоманії. Саме тому сьогодні можна звернутися до КРАІЛ і отримати обмеження участі в азартних іграх.

Отримати обмеження можна наступним чином:

  • за власною заявою:
  • за заявою родичів;
  • за рішенням суду.

Після того, як КРАІЛ дає обмеження, особу вносять в Реєстр на той час, на який воно було видано.

Також щоб убезпечити громадян, КРАІЛ провела перевірки діяльності організаторів азартних ігор. І у випадках виявлення участі гравців з обмеженням, наклала штраф. Загальна сума штрафів становить 14 мільйонів гривень.

Зараз комісія продовжу перевірки, аби притягнути до відповідальності тих, хто порушує чинне Законодавство.

Окрім того КРАІЛ веде щоденну боротьбу з нелегальними вебсайтами, які надають послуги в сфері азартних ігор. Якщо підтверджується факт роботи такого вебсайту без ліцензії, КРАІЛ відправляє організатору вебсайту або хостинг-провайдеру вимоги щодо блокування вебсайту протягом трьох робочих днів. Якщо вимоги ігноруються – дані про порушення передаються в СБУ.

Аби убезпечити громадян від шахрайства, на своєму офіційному сайті КРАІЛ доповнює Перелік вебсайтів, які працюють без ліцензії та підлягають закриттю. Таким чином комісія захищає громадян України. А ще звертається до них з проханням бути свідомими і повідомляти про порушення в сфері азартних ігор.