КРАІЛ повідомила про ще одну підставу для обмеження участі в азартних іграх

Антон Петрик
Антон Петрик — Автор проєкту

Опубліковано

КРАІЛ повідомила про ще одну підставу для обмеження участі в азартних іграх

КРАІЛ повідомила про ще одну підставу, на основі якої можна обмежити участь в азартних іграх на термін від 6-ти місяців до 2-х років. Цією підставою є житлова субсидія у особи, яка зловживає азартними іграми, або у її членів сім'ї. Обмежити гравця можуть члени сім'ї першого ступеня споріднення. Щоб це зробити, потрібно подати в КРАІЛ заяву з вказанням причини для обмеження — субсидії або пільг на сплату житлово-комунальних послуг.

Окрім цього при поданні заяви варто надати наступну інформацію:

  • про те, скільки людина грає, чому не може припинити та про те, як гра негативно впливає на різні сфери життя гравця;
  • про різні обставини, докази, які можуть бути обґрунтуванням для підстави;
  • про мету застосування обмеження — щоб захистити фінансовий стан особи та її сім'ї, уникнути негативних наслідків участі в азартних іграх тощо.

Від чіткості формулювання заяви залежить, наскільки швидко КРАІЛ її розгляне та прийме рішення. В заяві повинні бути лише факти, які безпосередньо стосуються справи. Якщо інформація повна та достовірна — КРАІЛ приймає рішення в короткі терміни та надає обмеження на участь. А також вносить людину в Реєстр осіб, які мають обмеження на доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх. Такий підхід дозволяє зробити гральний бізнес безпечним.